Om BARAVARA Keramik

BARAVARA Keramik är resultatet av vår längtan att få skapa samtidigt som vi har en önskan om att ge fler möjlighet att upptäcka lerans fantastiska värld.

Vi använder oss av stengodslera som är mer hållbar och vattentät än lergodslera. Den tål diskmask, ugn, väder och vind. Vi vill att vår brukskonst och konst ska vara hållbar och allsidig. Därför använder vi oss av de råmaterial som vi själva anser vara de bästa.

Glasyrer väljer vi ut med kärlek och tar fram olika färger beroende på årstid och humör.

Vi har också andra produkter i vår butik som ett komplement till vår egen design.

Så välkommen in i vår keramikoas i Gamla Stan, Ljusdal

Kristina

Jag har tyckt om att skapa så länge jag minns och har testat på olika tekniker.
Mitt första möte med drejskivan var vid nio års ålder, när jag fick sitta vid min grannes sparkdrejskiva. Ett minne som är starkt för det var så kul, jag hade kunnat sitta där i timmar!
Jag har bland annat gått på Forsa Folkhögskola Textil Mode och Design, men saknade leran och har sedan jobbat med min egen design i keramik via Nuckebo Design.
Jag är självlärd, men gått många kurser och haft en fantastisk mentor för att ta mig dit jag är idag.
En rätt stor envishet har jag också förstås; nöta och åter nöta.

Jag älskar att möta människor genom skapandet, att dela erfarenheter och BARAVARA.

kristina
sigrid

Sigrid

Mitt första möte med lera var i bäcken när jag var 6-7 år och grävde upp blålera tillsammans med grannpojken. Sen tog jag ett långt uppehåll tills jag träffade en av mina bästa vänner, Kristina, och hon introducerade mig i keramikens värld; jag fastnade!
Vi gick tillsammans på en drejkurs och efter det köpte jag in min drejskiva och ugn. Lite visste vi då om att vi 5 år senare skulle starta en keramikverkstad tillsammans.
Jag jobbar annars inom vården som distriktssköterska på deltid och brinner för att hjälpa andra människor till ett bättre mående. Detta tillsammans med annan erfarenhet från olika egna företag tar jag med mig in i BARAVARA Keramik.
Friheten i att skapa och sedan kunna använda handgjord keramik hemma är något som jag värdesätter högt i mitt liv.